Apetyczna Cukiernia Lidla

12

Cukiernia Lidla to 104 przepisy Pawła Małeckiego w przepięknej oprawie. Darmowa książka Lidla nie tyle mnie zachwyciła, ile zaskoczyła. Prawie 300 stron na bardzo dobrej jakości papierze ze wspaniałymi zdjęciami (jednakże nie wiadomo czyje to zdjęcia; w książce nie ma ani słowa na temat redakcji czy też wydawnictwa). Książka podzielona jest na 14 rozdziałów, co ułatwia korzystanie z niej. Każdy przepis ma określony poziom trudności, czas wykonania, ilość porcji, wymiary blaszek – skrupulatność, której często brakuje w pozycjach kulinarnych. Na wstępnie podano też bardzo obrazowy przelicznik kulinarny.

67

Bałam się, że z każdej strony tej książki będą wyskakiwały reklamy produktów Lidla – z przyjemnością stwierdzam, że ich nie ma. Gdzieś w tle na zdjęciu można dostrzec masło czy śmietankę Pilos, ale nie jest to natrętna promocja.

14  11

A co do przepisów… zdjęcia sprawiają, że apetyt rosnie w miarę przewracania stron. Co ciekawe, Cukiernia Lidla to nie tylko ciasta i desery, ale również konfitury, chleb i bułeczki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s